Volg ons op Twitter

Nieuws

08-07-2007 | Klein Zieverink en Cattebeeke winnen 1.40m rubrieken

De nationale springrubrieken tijdens de 4e springdag van Zeeland Outdoor waren een groot succes, in alle opzichten zat het mee. Een sterk deelnemersveld, perfect weer, mooie parcoursbouw van Marc Vygh en een optimale bodem in de hoofd- en losrijpistes!

Het begon al meteen goed in de eerste 1.30m 2-fasen rubriek, Frederique Cattebeeke won met de schimmel merrie Jovely Z (Jumpilot)(zie foto) die in eigendom is van mede-organisatoren de heren de Kok en Ubaghs. De tweede 1.30m rubriek, een klassiek met barrage werd heel knap gewonnen door Inge van de Bosch met de Corland-afstammeling Tennessee. Opnieuw een zeeuws succes in deze 1.30m rubriek want Frederique Cattebeeke werd hier tweede met Stouten's Tanagra (Calvados) van de familie Stouten. Eric van der Vleuten werd derde met Audi's Utascha van het Springpaarden Fonds Nederland. het 1.35m 2 fasen werd knap gewonnen door Siebe Kramer met Sjors (Voltaire) en Eric van der Vleuten werd hier tweede met Boeve Saforet. Het 1.35m klassiek door Ruben Lamers met de geweldig springende Mentos. Siebe Kramer werd hier tweede met de merrie Sybalia (Voltaire) waarmee hij zo succesvol was op het CHIO in Rotterdam. De eerste 1.40m rubriek was een parcours in 2 fasen en werd met een tijd van 32.52 gewonnen door Johan Klein Zieverink met Cabanza (Carertino) precies een tiende van een seconde deed Frederique Cattebeeke er langer over met Granville (Colorado) en werd tweede. Derde prijswinaar Eric van der Vleuten finishte met Owendel in 33,05.

De laatste 1.40m rubriek had een zeer spannende ontknoping en Piet Raaymakers jr.deed er alles aan om met Van Schijndel's Lys Platiere als snelste te finshen, dat leek er op te gaan lukken maar hij finishte toch een fractie langzamer dan Frederique Cattebeeke en zodoende won hij geheel terecht met de sterke Granville. Mark Jespers was met Tikila JR de enige andere foutloze in de 8 man grote groep van barragekandidaten en zodoende mocht hij de derde prijs in ontvangst nemen.


« Terug naar overzicht