Volg ons op Twitter

Nieuws

07-07-2007 | Grote Prijs ZZ voor Carolein van de Plasse

Carolein van de Plasse was vandaag zaterdag 7 juli de grote winnares van Zeeland Outdoor, ze won met So  Lovely de Grote Prijs klasse ZZ en volgt daarmee Rob Heijliggers op die vorig jaar de Grote Prijs wist te winnen. De concurrentie was sterk, toch kwamen er maar 4 combinaties in de barrage waaronder international Eric van der Vleuten met Ticket (Guidam) die uiteindelijk derde werd. Ruben Lamers plaatste zich zowel met Verona (Sheyenne) en Mentos (Haarlem) voor de barrage en mocht het prijzengeld van plaats 2 en 4 in ontvangst nemen.

Kleine Grote Prijs

Duidelijk de allerbeste in de Kleine Grote Prijs was Johan Kerstens, hij werd eerste met Delta Mossel USA en tweede met Jiqui Le Sursaut. Carolein van de Plasse voelde zich duidelijk thuis op de Agterberg-bodem van onze Arena want naast het winnen van de Grote Prijs werd ze in de Kleine Grote Prijs ook nog eens derde met Delta Mossel Upgrader. Sandy den Exter had Paso Doble supervoorzichtig en werd vierde in deze proef maar wist in het 2 fasen parcours ook de tweede prijs te bemachtigen. Het 2 fasen parcours werd gewonnen door Jean-Pierre Gulickx met de op zijn eigen manier uitstekend zijn best doende Blom's Ticarlos (Kingston).

Finales BLM

Vanwege de tijdsdruk werd de M finale een klassiek parcours direct op tijd en dat bleek uiteindelijk te zorgen voor de spannendste strijd, Jil Buijze won als een van de laatste starters op fenomenale wijze met Dandelion's L'Opinto. Een uitstekend resultaat voor Dandelion's L'Opinto die pas zijn eerste M wedstrijd loopt. Sandy den Exter had met Veersedam's U2 en Knape Hout's Bomba ook twee op dit niveau redelijk onervaren paarden die zich van hun beste kant lieten zien, lange tijd stond ze op kop met Bomba tot dat Jil haar naar de tweede plaats verwees.

In de klasse L finale werd Teun van de Broek de nummer 1 en 2 en was de L finale duidelijk een feestje van de springvererver Indoctro. Tindoctro, Vindoctro en Vanilla Ice van respectievelijk Teun van de Broek, Johan Klein Zieverink en Sjoerd de Bot plaatsten  zich als tweede, derde en vierde.

Brian Kommers won de B finale met de 22-jarige schimmel Ego, hij bleef Bram Klaasse met P.Wilbert Z in de barrage een paar tellen voor.« Terug naar overzicht