Volg ons op Twitter

Nieuws

01-07-2007 | Showavond PAARD TOTAAL als hoogtepunt van een concours met overweldigende deelname in alle rubrieken.

Op dinsdagavond 10 juli staat van 18.30 tot 21.30 uur de showavond PAARD TOTAAL op het programma tijdens ZEELAND OUTDOOR op het hippische sportpark van de Kroo Ruitersport in Nieuw en Sint Joosland. Daarbij zal ook wereldtopper van Zeeuwse bodem Laurens van Liere weer zijn opwachting maken.

PAARD TOTAAL is een showavond met voor elk wat wils. Zo is er de friezen carrousel groep Walcheren, maar ook demonstraties western door Paul Minnaar, aangespannen door Gerard de Lange en een show van rijvereniging Walcheren. Natuurlijk mag stal Hexagon niet ontbreken met een dressuurshow, de tweelingzusjes Jessica en Chantal Nijpjes rijden de ultieme pas de deux en Laurens van Liere die een kür op muziek laat zien. Een bijzonder onderdeel is de prestatieparade waarbij Zeeuwen die in verschillende takken van de paardensport een bijzondere prestatie hebben neergezet, in het zonnetje worden gezet. Deze avond is net als de rest van het evenement dat van 5 t/m 15 juli op de hippische agenda staat, gratis toegankelijk voor het publiek.

Masters

Tijdens PAARD TOTAAL staat ook weer een Masters springparcours op het programma met Zeeuwse toppers als Sandy den Exter, Chayenne Wiskerke, Cindy Perdaen, Han Wattel en Christiaan en Carolein v/d Plasse die in totaal met twaalf deelnemers gaan strijden om de hoofdprijs van є 500,00, beschikbaar gesteld door Wiskerke Onions uit Kruiningen.

Overweldigende deelname

Zowel de dressuur- als de springrubrieken gedurende het hele evenement zijn tot de nok toe gevuld. Veel Zeeuwen staan op de startlijst, maar ook buiten de regio kennen de ruiters en amazones inmiddels de accommodatie van De Kroo Ruitersport. De Agterberg-bodem op alle pistes geeft nu eenmaal de garantie voor optimale condities om goede prestaties neer te zetten onder alle weersomstandigheden. De nationale springrubrieken zijn met op dit moment 33 deelnemers voor het 1.30, 18 voor het 1.35 en 10 voor het 1.40 een welkome aanvulling op het programma.

Eric van der Vleuten op tijd fit voor ZEELAND OUTDOOR

De uit Mierlo afkomstige top-springruiter Eric van der Vleuten is in Nieuw- en Sint Joosland geen onbekende. Zo gaf hij in het verleden gaf hij al eens een springclinic tijdens een ander evenement. Nu is hij juist op tijd hersteld van een blessure om tijdens het eerste weekend van Zeeland outdoor met meerdere paarden te starten in de verschillende springrubrieken.


« Terug naar overzicht