Volg ons op Twitter

Nieuws

20-05-2007 | Persbericht: Tweede editie van Zeeland Outdoor belooft veel goeds.

De Stichting Hippische Sport Zeeland organiseert van 5 t/m 15 juli de tweede editie van ZEELAND OUTDOOR op het 5-sterren hippische sportpark van de Kroo Ruitersport in Nieuw en Sint Joosland, vlak bij de Zeeuwse hoofdstad Middelburg. Net als vorig jaar is er plaats voor springen, dressuur en shows op verschillende niveaus. Nieuw is het aangespannen rijden, het springen voor veteranen vanaf 40 jaar en de nationale rubrieken zowel bij de dressuur als bij het springen. Daarnaast is het concours geselecteerd als kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Hippo Zorg Jumping Challenge seizoen 2007/2008. Dit is een spannende springserie die de grootste prijzenpot uit de geschiedenis kent van de basissport in de klassen L, M, Z en ZZ. De finale hiervan vindt plaats tijdens Jumping Amsterdam 2008. ZEELAND OUTDOOR is veelzijdig en heeft veel te bieden voor zowel de leek als de kenner op het gebied van de paarden-sport. Bovendien is het evenement op alle dagen gratis toegankelijk voor het publiek.

Uitstekende accommodatie

Met de “Arena Hippique” beschikt De Kroo Ruitersport over een fantastisch wedstrijd-

terrein van bijna 5000 m2. Zowel in deze arena, als ook in de andere losrijpistes ligt de voor ruiters en amazones welbekende Agterberg-bodem. Dit betekent dat onder alle weersomstandigheden ZEELAND OUTDOOR garant staat voor optimale condities om goede prestaties neer te zetten. Op dit moment is een nieuwe evenementenhal in aan-bouw naast de bestaande rijhal. Dit biedt nog meer mogelijkheden voor de toekomst.

Verschillende niveaus

Het unieke aan deze wedstrijd is dat zowel recreatieve ruiters, de reguliere wedstrijdruiters als ook de nationale ruiters in dezelfde ambiance hun wedstrijden verrijden. De pony’s worden hierbij niet vergeten.

Bij het nationale springen staan rubrieken over 1.30 m. tot en met 1.40 m. op het programma en de nationale dressuur gaat tot het niveau Prix st. George.

Tijdens de showavond Paard Totaal op dinsdag 10 juli, worden verschillende Zeeuwen die een bijzondere prestatie op het gebied van de paardensport hebben neergezet, in het zonnetje gezet.

Einde persbericht


« Terug naar overzicht