Volg ons op Twitter

Nieuws

02-07-2011 | Vincent Voorn wint Grote Prijs
De Grote Prijs Nationaal 1.40m werd zaterdag 2 juli na een spannende barrage gewonnen door Vincent Voorn met Vanity R (Hors la Loi II). Als eerste starter in de barrage zette Vincent een resultaat neer waar de andere 3 barrage deelnemers niet aan konden tippen. Hoewel Erik Ickenroth met Udilia (Andiamo) wel een mooie foutloze rit reed kon hij niet aan de tijd komen die Vincent had neergezet en werd zodoende tweede. Anouk Kort die met twee paarden in de barrage aan de start kwam had met Tjambika wel een snellere tijd maar ook de springfout op de laatste hindernis telt en zodoende werd de amazone derde.

 

Een zeer mooi resultaat was er ook voor de jeugdige Jelmer Hoekstra, hij wist zowel het klassiek 1.30 als het 1.35 te winnen na barrage. In het 1.30 deed hij dat met de Holland nakomeling Minardi en voor het 135 zadelde hij Vorieta (Indoctro)

 

In het nationaal 1.40 twee fasen ging de overwinning naar Wil Schellekens, dat Vanity R van Vincent Voorn zich duidelijk thuisvoelde op de wedstrijdpiste van Zeeland Outdoor was duidelijk want in deze rubriek eindigde de combinatie als tweede. Het nationaal 135 twee fasen  werd gewonnen door de altijd snelle Siebe Kramer en de van Rash R afstammende merrie Whitney. Een Zeeuwse zege was er in het nationaal 1.30m twee fasen. Ingrid Jakobsen reed de fantastisch springende Zsazsa (Orlando bwp) naar de eerste plaats. Jelmer Hoekstra werd hier tweede met Balisto (Baloubet du Rouet).

« Terug naar overzicht