Volg ons op Twitter

Nieuws

11-07-2010 | Vijfde editie.... weer mooier!!!

De vijfde editie van Zeeland Outdoor was absoluut een groot succes in elk opzicht, naar volle tevredenheid kwamen een enorm aantal ruiters de afgelopen tien dagen aan de start op de luxe vijf sterren accommodatie in het Zeeuwse Nieuw- en sint Joosland.

 

Marian Dorresteijn won met 70,13% de kür op muziek in de lichte tour nadat ze ook in de Intermédiaire I al had gewonnen met 67,37%. Ze zadelde daarvoor Raindancer (Cocktail).

De Grand Prix Special die nieuw aan het programma was toegevoegd werd gewonnen door Manon van Hylckama Vlieg die met de Kennedy-nazaat Poko Loko 64,38% bij elkaar reed.

 

Jeroen Okkema zette zijn zegereeks met TC Tjechov (Montecristo) voort door opnieuw de Intermédiaire II te winnen, de score van 65,92%  was ruim een procent voorsprong op de nummer twee Els Langhorst met Silhouet (Ferro).

 

Bijzonder opvallend was het fantastische debuut  van Raz Nitzani met de getalenteerde Hexagon's Welnetta in de Prix st Georges. De amazone die onlangs nog tweede werd op het NK in de klasse ZZ-Zwaar stuurde de merrie nu naar een geweldige topscore van 68,03%!

 

In de KNHS-Subli competitie voor Jonge Dressuurpaarden was een sterk deelnemersveld, in de groep vierjarigen ging de overwinning naar Petri Bax die met Aston Martin 81,70% behaalde. Dominique Filion werd uitstekend tweede met Wes Trade's Barack Obama (Jazz) met 80,10%. Femke de Laat stuurde voor Stal van Baalen Ben Johnson naar de derde prijs met een eindresultaat van 79,30%.

Laurens van Lieren reed voor zijn nieuwe werkgever President's Avanti (United) naar de overwinning bij de 5-jarigen. Bij de kleine groep 6-jarigen was de winst voor Kevin de Bruin, hij reed de Florencio nakomeling DDL Zanzibar naar75,60%.

 

foto: Thamar Zweistra met Hexagon's Othello, ze werd tweede in de Grand Prix Special en op zaterdag derde in de Grand Prix.


« Terug naar overzicht