Volg ons op Twitter

Nieuws

10-07-2009 | Alle dressuurfinalisten bekend!

Terwijl het grootste deel van Nederland werd geteisterd door enorm slecht weer en het CSI Twente zelfs vrijdagmiddag moest stoppen ontsprong Zeeland de dans en maakte het haar naam als dé zomerprovincie van Nederland helemaal waar. Strandweer was het niet maar wel ideaal weer voor een dressuurwedstrijd.

In de klasse L1 paarden was Jessica Leijser de concurrentie in beide proeven de baas, ze won met haar paard Zabel tweemaal met een enorme voorsprong. Naast de L1 werd ook de M1 al eerste rubriek verreden, hierin won Miranda Weyermans met haar nieuwe talent Zidane de eerste proef en Inger van Boven won de tweede proef. In de klasse M2 won Roos Mes de eerste proef met nipte voorsprong, in de tweede proef was Wilma Salm met Urante duidelijk de winnares met een voorsprong van 6 punten.

In de klasse L2 paarden wisselden de nummer een en twee elkaar af in beide proeven, Emily Wiskerke en Jeanine Commee werden elk een keer eerste en een keer tweede.

Voor de klasse Z1 en Z2 pony's was het een van de belangrijke wedstrijden  van het seizoen, namelijk de kwalificatie voor de Zeeland Outdoor Talent-prijs. De 3 combinaties met de hoogste punten en dus de finalisten zijn: Jeanine Nieuwenhuis, Zoe de Booy en Sharon de Kok.

De inloop-proef voor de Z paarden werd vrijdagavond tweemaal gewonnen door Priscilla Evertse met Vienna C.

Morgen zaterdag vinden de kwalificaties plaats van de klasse Z1 en Z2 paarden. Uit elke rubriek mogen de 3 beste combinaties op zaterdagavond terug komen voor de Kür op Muziek finale tijdens het showprogramma Paard Totaal.

 


« Terug naar overzicht